Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obrovský požiar na bratislavskom festivale: Malo ho spôsobiť mladé dievča!

Takmer zázrakom sa nikomu nič nestalo
Takmer zázrakom sa nikomu nič nestalo

BRATISLAVA - Bratislava bola v nedeľu na nohách po prvých správach o ničivom požiari v budove Cvernovky. V budove, kde sa na festivale Uprising zabávalo niekoľko stoviek mladých ľudí, sa nadránom ozval výbuch a "Ružový hrad" sa ocitol v plameňoch. Smutnú udalosť údajne spôsobilo nešťastné zakopnutie.

"Požiar zavinila slečna, ktorá spadla na propánbutánový ohrievač a vytrhla z neho hadicu," citovalo Sme barmanku Cvernovky, ktorá udalosť videla. Polícia už začala prípad vyšetrovať ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.

Horieť začalo približne o druhej v noci, keď už mnohí účastníci reggae podujatia pospávali. V budove sa však stále nachádzalo 300 ľudí. Požiar pravdepodobne vznikol po prevrhnutí ohrievača s propán-butánovou fľašou, ktorý sa nachádzal v priestore zastrešenej terasy. Od neho sa zapálila stena bufetového stanu, uviedlo Sme.
 
Našťastie, panika nevypukla a budovu sa podarilo evakuovať. So šíriacim sa ohňom zabojovali hasiči, aj tak však poškodil veľkú časť budovy. Nikomu z učastníkov sa nič vážne nestalo, len troch ľudí,ktorí sa nedýchali dymu, ošetrili zdravotníci.
 
Ružová Cvernovka, ktorá vznikla na začiatku 20. storočia, je technickou pamiatkou. Pred časom ju začali rekonštruovať a developer plánoval premeniť komplex na byty a kultúrne priestory. Žiaľ, oheň vypukol práve v už zrekonštruovanej časti.

Niekoľko účastníkov si ničivý požiar nakrútilo:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu