Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pokúsil sa zavraždiť otca, dostal 20 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Na dvadsať rokov väzenia v ústave s maximálnym stupňom stráženia odsúdil Okresný súd Košice I Júliusa Horvátha (33) z Košíc za pokus o vraždu. Uznal ho vinným, že v marci tohto roku v jednej z chatiek záhradkárskej osady v lokalite Moňov potok opitý po hádke napadol svojho otca.

Pri útoku ho raz bodol kuchynským nožom do hrudníka. Život napadnutému zachránili rýchlou operáciou lekári. Súd vyniesol rozsudok na základe dohody o vine a treste. Horváth sa k skutku priznal a prijal navrhnutý trest. Rozsudok je právoplatný.

Na verejnom zasadnutí, na ktorom súd schválil dohodu, sa zúčastnila aj Horváthova matka. Prizval ju súd, aby vykonávala úlohu tlmočníčky. Obžalovaný je totiž hluchonemý a negramotný a neovláda ani posunkovú reč. Dorozumieť s ním sa vie len jeho matka pomocou niekoľkých neštandardných posunkov. Horváth už bol v minulosti súdne trestaný.

V roku 2002 v Košiciach s ďalším mužom prepadli dôchodcu. Zobrali mu 260 korún a obeť kopali tak, že krátko po útoku zomrela na mieste. Za túto lúpež bol Horváth právoplatne odsúdený na desať rokov väzenia. Po odpykaní ôsmich rokov trestu bol podmienečne prepustený len tri mesiace pred pokusom o vraždu otca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu