Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Účtovníčka podnikateľa Reháka je vinná: Posedí si vyše 8 rokov!

Podnikateľ Rehák
Podnikateľ Rehák

BRATISLAVA – O takmer 158-tisíc eur si prilepšila účtovníčka Andrea Klabniková, ktorá pracovala vo firme známeho podnikateľa Ladislava Reháka. Za svoju pažravosť bude pykať. Súd totiž vyniesol rozsudok a za spreneveru jej vymeral 8 rokov a dva mesiace. Musí tiež vrátiť spôsobenú škodu.

Klabnikovej obhajca sa s rozsudkom nestotožnil a žiadal oslobodenie spod obžaloby, keďže podľa neho nebola dokázaná vina jeho klientky. Proti rozsudku sa hneď v pojednávacej miestnosti odvolal, takže nie je právoplatný. Prokurátorka sa práva na odvolanie vzdala.

Klabniková v rokoch 2005 a 2006 ako účtovníčka postupne vybrala z firemných účtov takmer 158-tisíc eur a peniaze nezaúčtovala. Niektoré viedla ako fiktívnu pohľadávku firmy. V jednom prípade údajne uhradila fiktívnu faktúru, v inom zas faktúru, ktorá už bola zaplatená. Andrea tvrdila, že bola pod hrozbami donútená podpísať notársku zápisnicu ako potvrdenie, že spôsobila firme škodu päť miliónov korún a zaväzuje sa ich zaplatiť.

V tejto súvislosti boli obvinení Rehákov syn Martin, Roland Zdichavský a Róbert Janeček. Všetci traja sú v "policajných zoznamoch" uvedení medzi piťovcami. "Martin sa ma opýtal, či mi má jednu vraziť," tvrdila Klabniková, ktorá bola podľa vlastných slov donútená podpísať zápisnicu nedobrovoľne. Janeček ju mal dokonca kopnúť do brucha. Súd však rozhodol, že trojica ženu nevydierala a mladíkov oslobodil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu