Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zabudnite na depresie: Čakajú nás slnečné dni!

BRATISLAVA – Neobvyklá jeseň! Najprv dlhé babie leto, teraz slnečný november namiesto vlhkých a chladných dní. Rátajte s ustáleným počasím a teplotami až do 17 stupňov, nezabúdajte však na ranné hmly.

Počasie na Slovensku ovplyvňuje tlaková výš, ktorá spôsobuje nízku oblačnosť. Tá sa však môže neskôr udržať aj počas celého dňa. Najvyššia denná teplota sa bude v utorok pohybovať od 12 do 17 °C. Teplota na horách vo výške 1 500 m sa vyšplhá na 8 °C.

V priebehu pracovného týždňa nočné teploty klesnú na 2 až -3 °C, na juhozápade bude o niečo teplejšie. Zatiaľ to vyzerá tak, že minimálne tento týždeň zostane počasie bez výraznejších zmien, len sa bude pozvoľná ochladzovať,“ uviedol pre Topky Martin Benko zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. K výraznejšej zmene by mohlo dôjsť až začiatkom budúceho týždňa, keď má cez strednú Európu prejsť výraznejší studený front.

Meteorológ uviedol, že je badateľne teplejšie, než obvykle býva v tomto období. „Svedčí o tom aj skutočnosť, že v niektorých lokalitách sme boli cez víkend len 1-2 stupne od dlhodobých teplotných rekordov pre daný deň,“ dodal.

Cítite sa „pod psa“? Dajte jesennej depresii navždy zbohom!

Podarilo sa vám zachytiť neopakovateľný moment tejto jesene? Pošlite nám fotografiu spolu s krátkym popisom miesta, kde ste záber spravili, na tipy@topky.sk. Vaše fotografie zverejníme budúci týždeň.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu