Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cirkev V Košiciach si dá pauzu: Kvôli lesbičke zo Sexu v meste!

Cynthia Nixon Zobraziť galériu (9)
Cynthia Nixon

KOŠICE – V Dóme svätej Alžbety sa budú diať veľké veci! Na dva týždne si ho prenajali zahraniční filmári, ktorí tu budú točiť historicko-výpravný seriál World Without End (Svet bez konca) podľa knihy Kena Folleta. Pri dávke šťastia môžu Košičania zazrieť aj takú hviezdu ako Cynthiu Nixon, známu ryšavku Mirandu zo Sexu v meste, ktorá je známa svojou lesbickou orientáciou.

Chrám je zavretý už odvčera až do 28. októbra. Za akú cenu si filmári prenajali náš gotický skvost, je však tajomstvom. „Prenajali si aj priestranstvo okolo Urbanovej veži a časť Alžbetinej ulici,“ dozvedeli sme sa na Košickom magistráte. Sväté omše v Dóme sa budú slúžiť len počas víkendu. V pracovných dňoch si veriaci budú musieť vystačiť so susednou kaplnkou sv. Michala.

Názory Košičanov na natáčanie v kostole sa rôznia. Jedni sú spokojní, že aj takýmto spôsobom sa zviditeľní ich mesto, iní zas tvrdia, že filmári a lesbická herečka do chrámu nepatria.

Americká produkcia začala túto veľkolepú historickú ságu nakrúcať v júli v susednom Maďarsku. Pokračuje na Slovensku v Košiciach, potom sa filmári presunú do Rakúska. Rozpočet na 8-dielny seriál je 44 miliónov dolárov a je voľným pokračovaním historickej série Piliere zeme.

V Dóme sv. Alžbety
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Eva Mikulová)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu