Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Maďarské médiá majú na Slovensku bilbordovú kampaň

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Maďarské verejnoprávne médiá spustili reklamnú kampaň, v ktorej ohlasujú svoj nový začiatok. Reklama, ktorú v Maďarsku odštartovali začiatkom októbra, sa rozšírila aj na Slovensko. Napísal to dnes portál medialne.sk.

Maďarské médiá umiestnili aj do Bratislavy rovnaké bilbordy ako v Maďarsku, s tým rozdielom, že na Slovensku je reklama dvojjazyčná. Kampaň propaguje televízne okruhy Maďarskej televízie MTV a Duna TV, Maďarského rozhlasu (Magyar Rádió) a Maďarskej tlačovej agentúry MTI, ktoré od januára zastrešuje spoločná organizácia MTVA (Fond na podporu poskytovateľov mediálnych služieb a správy majetku).

Aktuálna kampaň MTVA je podľa medialne.sk spojená so sloganom Újra nyitunk! - Közszolgálat, közösen, v preklade Spúšťame nanovo – verejnoprávnosť spoločne. Na bilborde sú aj logá okruhov, ktoré MTVA zastupuje, aj s linkom na Facebook a webovú stránku.

"Kampaň je spustená na Slovensku, keďže maďarské televízie majú aj tu svojich divákov, hlavne aj na juhu Slovenska. Priemerný mesačný share všetkých maďarských televízií v skupine 12+ sa podľa údajov PMT/TNS pohybuje tento rok okolo štyroch percent," napísal portál.

MTVA odštartovala na jeseň rozsiahlu reformu verejnoprávnych médií. Chcú získať novú priazeň divákov a poslucháčov. Reforma je spojená so štartom mnohých nových relácií či príchodom nových moderátorských tvárí. Kampaň prichádza podľa medialne.sk zároveň v čase, keď Európska federácia novinárov (EFJ) vyjadrila obavy z ohrozenia plurality médií v Maďarsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu