Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Martin po atentáte: Rozsiahle policajné razie, našli ďalšie výbušniny!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

BRATISLAVA/MARTIN – Rozsiahle razie podnikli policajti po piatkovom atentáte na podnikateľa Martina Korchana (†30). V metropole Turca a v okolí uskutočnili niekoľko prehliadok, pri ktorých našli zbrane aj výbušniny.

Výsledkom šiestich prehliadok nebytových priestorov a piatich domových prehliadok, ktoré policajti vykonali v pondelok, bolo zaistenie väčšieho množstva streliva, zbraní i nešpecifikovanej výbušniny.

Experti budú skúmať nájdený revolver, podomácky upravené guľové zbrane, tlmiče hluku, mieridlá, mnoho ďalších súčiastok strelných zbraní a približne 500 kusov streliva rôzneho kalibru. „Priamo v spálni rodinného domu bolo zaistených aj šesť šúľkov výbušniny a päť rozbušiek.“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Všetky  zaistené zbrane a strelivo boli v neoprávnenej držbe,“ dodala. V prípade už obvinili staršieho Martinčana (53), ktorému hrozí až osemročný trest. Polícia, ktorá vyšetruje zodpovednosť ďalších podozrivých, neuviedla, či akcia súvisela s Korchanovou vraždou.

Nebohý Korchan a jeho auto po výbuchu:

Martin po atentáte: Rozsiahle
Zobraziť galériu (3)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu