Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Autičkári, ktorí vyčíňali v ČR, kradli luxusné BMW aj na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PRAHA - Nielen v Česku, ale aj na Slovensku a v Nemecku vyčíňala trojica autičkárov z okolia Kroměříža, ktorá s využitím moderného elektronického systému kradla luxusné vozidlá typu BMW X5 a X6.

Trojica tridsiatnikov, z ktorej dvaja sú za mrežami, ukradla alebo sa pokúsila ukradnúť od vlaňajšieho roka celkove 17 takýchto vozidiel v celkovej hodnote okolo 22 miliónov Kč. Informáciu priniesol dnes spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na krajského prokurátora Romana Kafku.
      
Zlodeji, ktorí si vozidlo vždy najskôr vytipovali, neponechali nič na náhodu. Keďže rátali s tým, že tak drahé automobily môžu byť vybavené navádzacím systémom, ktorý poskytne informácie o jeho polohe, odcudzené vozidlá v niektorých prípadoch krátko po krádeži odstavili, aby otestovali, že ich nikto nesleduje.
      
Mužom hrozí v prípade potvrdenia viny súdom trest piatich až desiatich rokov väzenia za krádeže, poškodzovanie cudzieho majetku, falšovanie a pozmenenie platobného prostriedku. Dvoch spolupracovníkov trojice stíhajú samostatne na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu