Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Desať lekárov prešovskej FNsP prišlo stiahnuť výpovede

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV - Desať lekárov z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana v Prešove prišlo zobrať späť svoje výpovede. Jeden tak urobil ešte skôr, ako jeho výpoveď nemocnica dostala. Agentúre SITA to v piatok potvrdila Jana Jurašeková, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť, ktorá zastupuje hovorkyňu nemocnice.

"Zákonník práce umožňuje odvolať výpoveď. Musí sa tak stať počas výpovednej lehoty," uviedla Jurašeková. Dodala, že od začiatku roka evidujú okolo sto žiadostí lekárov o prijatie do zamestnania a nemocnica má tiež niektoré lekárky na materskej dovolenke.

Podľa Jurašekovej vo štvrtok im kuriér doručil 171 výpovedí lekárov, čo predstavuje 51,5 % z celkového počtu 330 lekárov. Je medzi nimi aj niekoľko primárov. Sú oddelenia, kde nedal ani jeden lekár výpoveď, sú aj také, kde dala výpovede väčšia časť lekárov, informovala zastupujúca hovorkyňa nemocnice. Najviac lekárov podalo výpovede z Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny, asi 80 percent. Výpovede majú aj z oddelení gynekológia, chirurgia, úrazová chirurgia, cievna chirurgia, novorodenecké, interné, kardiológia, neurológia, ortopédia, pediatria, psychiatria, hematológia, oddelenie dlhodobo chorých, onkológia, urológia a rádiológia.

Ani jednu výpoveď nedali lekári z oddelení kožné, geriatria, plastická a rekonštrukčná chirurgia, ORL (ušné, nosné, krčné), očné, chirurgie tváre, urgentnej medicíny, radiačnej onkológie a pracovného lekárstva.

Jurašeková uviedla, že chod nemocnice nie je ohrozený. Koľko percent lekárov z ktorých oddelení dalo výpoveď, budú bližšie špecifikovať v pondelok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu