Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Univerzita Komenského otvorila v poradí 93. akademický rok

Slávnostné zhromaždenie akademickej obce Univerzity Komenského v Bratislave pri príležitosti otvorenia akademického roka 2011/2012. Zobraziť galériu (3)
Slávnostné zhromaždenie akademickej obce Univerzity Komenského v Bratislave pri príležitosti otvorenia akademického roka 2011/2012.

BRATISLAVA - Univerzita Komenského v Bratislave dnes slávnostne otvorila v poradí 93. akademický rok. V novom akademickom roku prijala UK na 1. stupeň štúdia 9 413 študentov, na 2. stupeň štúdia 2 507 študentov a na spojený stupeň 2 510 študentov.

Fakulty UK ponúkli študentom aj niekoľko nových študijných programov, akými sú napríklad fínsky jazyk a kultúra v kombinácii v študijnom odbore prekladateľstvo a tlmočníctvo na Filozofickej fakulte UK, liečebná pedagogika v magisterskom stupni na Pedagogickej fakulte UK či pôrodná asistencia na Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine (JLF UK).

Na JLF UK bol obnovený aj študijný program verejné zdravotníctvo. Niekoľko fakúlt UK začalo poskytovať niektoré študijné programy, ktoré boli doposiaľ len v dennej forme, aj v externej forme.

93. akademický rok, ktorý dnes UK otvorila, sa bude niesť v znamení osláv – 90 rokov od vzniku Právnickej i Filozofickej fakulty, 75 rokov vzniku si pripomenie Rímskokatolícka cyrilometodská bohoslovecká fakulta UK, 65 rokov Pedagogická fakulta a 20 rokov Fakulta managementu UK.

Agentúru SITA informovala Andrea Kučerová z Oddelenia vzťahov s verejnosťou Univerzity Komenského v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu