Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Právnická fakulta UK zaplatila garážovej firme takmer 30 tisíc

Univerzita Komenského
Univerzita Komenského

BRATISLAVA - Právnická fakulta Univerzity Komenského zorganizovala po niekoľkoročnej prestávke skúšky, na ktorých technické a materiálne zabezpečenie bola vybratá súkromná firma Citicom z Prievidze. Firme vybratej na základe prieskumu trhu vyplatili 28.499 eur bez DPH. Informoval o tom dnes denník SME.

Zároveň uviedol, že zmluva medzi fakultou a súkromnou firmou bola uzavretá koncom marca, pričom pohovory nasledovali o 11 týždňov.

"Firma fakulte vyhovela, splnila kritériá a podľa toho bola vybratá," povedal o výbere rektor Karol Mičieta.

Citicom, ktorý sa podľa svojej stránky venuje najmä poskytovaniu internetového pripojenia, nechcel objednávku pre denník komentovať. "Informácie, ktoré sú odpoveďou na otázky, sú v zmysle platných zmlúv predmetom ochrany podľa ustanovení o ochrane obchodného tajomstva," reagoval jeden z konateľov Andrej Poliak.

Podľa denníka, dekan Pavol Kubíček neodpovedal na otázku, ktorá firma a za koľko zabezpečovala prijímacie skúšky. Zároveň neodpovedal ani na otázku o kritériách. "Právnická fakulta v súlade s pravidlami verejného obstarávania vybrala uvedenú firmu a konkrétne podmienky realizácie prijímacieho konania sú uvedené v zmluve," povedal pre denník s tým, že údaje o firme sú zverejnené na webovej stránke centrálneho registra zmlúv.

Mičieta doplňuje, že s priebehom prijímacích skúšok je fakulta spokojná. "Medzinárodná nezávislá agentúra by bola určite lepšia, ale na to my peniaze nemáme. Museli vybrať takú, ktorá zaručovala solídnosť. U nás také veci nie sú bežné," dodal.

Denník zároveň informoval, že na Farmaceutickej fakulte UK a Lekárskej fakulte UK prebehlo prijímacie konanie bez pomoci platených firiem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu