Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Viaceré ZŠ zostanú v utorok kvôli protestom zatvorené

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Viaceré základné školy by mali ostať v utorok (13.9.) zatvorené. Dôvodom sú naplánované protesty učiteľov v Bratislave, na ktorých by sa malo podľa posledných odhadov odborárov zúčastniť až 8000 vyučujúcich z celého Slovenska. Informuje o tom dnešné vydanie denníka SME.

Koľkých ZŠ sa zrušenie vyučovania skutočne dotkne, zatiaľ nevedeli povedať ani samotní odborári. Napríklad v Banskej Bystrici do piatka (9.9.) nahlásila riaditeľské voľno iba jedna ZŠ, v skutočnosti ich údajne zostanú zatvorené viac ako tri štvrtiny.

Šéfka miestnych školských odborov Katarína Líšková uviedla, že na protestný míting do Bratislavy príde z okresu Banská Bystrica 450 učiteľov a zamestnancov ZŠ. "Okrem troch ZŠ idú všetky. Tí ostatní sú asi spokojní," komentovala čísla.

Najviac nahlásených škôl evidoval v piatok Trnavský kraj, kde ich bolo až desať, nasledovaný Košickým krajom so siedmimi školami. Z celkového počtu približne 3200 základných a stredných škôl, riaditeľské voľno nahlásilo 21. Toto číslo sa však v priebehu dnešného dňa ešte môže zmeniť.

Zatiaľ nie je známe, ako sa protesty odrazia na vyučovaní ďalších škôl. Zo stredných školy v pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja voľno na utorok nenahlásila zatiaľ ani jedna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu