Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pirát má na svedomí Alicu a Simonku, pôjde na slobodu?

Ani jedno z dievčat neprežilo Zobraziť galériu (7)
Ani jedno z dievčat neprežilo

BRATISLAVA - Už onedlho sa môže dostať na slobodu mladý Dávid, ktorý v januári vo veľkej rýchlosti zrazil dve malé školáčky, ktoré chceli prejsť cez cestu. Ani jedna neprežila. Mladík, ktorý je v obci "známa firma," hádže časť viny na mŕtve dievčatká.

Ku tragédii došlo 19. januára. Dávid išiel cez Dubovany rýchlosťou okolo 90 kilometrov za hodinu. Do Alicky a Simonky, ktoré práve vystúpili z autobusu a chceli prejsť cez cestu, vrazil v plnej rýchlosti.

Ako informoval portál tvnoviny.sk, Simonku náraz odhodil do vzdialenosti až 20 metrov. Nemala šacu prežiť. Alicka, ktorá letela až neuveriteľných takmer 40 metrov a dopadla do odvodového kanála, o život bojovala.

Mala však rozsiahle zranenia hlavy aj brušnej dutiny, opuch mozgu a vnútorné krvácanie. Zomrela v nemocnici na druhý deň ráno.

Dávida, ktorý sa pri nehode sám zranil, obvinili z usmrtenia a ďalších činov. Je v cele, ale rád by sa dostal na slobodu. Je pravdepodobné, že sa mu to podarí, keďže zákonom stanovená doba na vyšetrovacu väzbu mu čochvíľa uplynie.

Podľa portálu Markízy počas vyšetrovania svoj čin neoľutoval. Nie je jediným vinníkom, tvrdil policajtom. Časť zodpovednosti by rád presunul na šoféra autobusu a aj na mŕtve dievčatká. Tie sa však už brániť nemôžu.

Prvé súdne pojednávanie vytýčili na 12. septembra. Ak sa proces pretiahne, čo sa môže veľmi ľahko stať napríklad ak pochorie, či vymení advokáta, dostane sa von. Dávidovi hrozí päťročné väzenie..

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu