Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Títo muži majú bratislavským dôchodcom vykrádať byty!

Pozor na nich! Zobraziť galériu (2)
Pozor na nich!

BRATISLAVA - V hlavnom meste v poslednom čase vykradli niekoľko bytov, v ktorých žijú starší ľudia. Využili pritom ich záľubu v záhradkárčení. Polícia vyzýva na opatrnosť. Dôchodcovia by si mali dávať pozor na kľúče a byť ostražití.

Prvý prípad sa stal v máji, keď vykradli byt na petržalskej Rovniankovej ulici. "Neznámi páchatelia z bytu odcudzili fotoaparát, hodinky a rôzne predmety zo žltého kovu. Odcudzením týchto vecí spôsobili majiteľom škodu vo výške viac ako 2 800 eur," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Zlodeji si majiteľov vyčíhali v Žabom majeri, keď pracovali v záhradke. Ukradli im kľúče a odišli do Petržalky vybieliť byt.

"Druhá krádež sa stala v byte na Belianskeho ulici o mesiac neskôr," informovala hovorkyňa. "Majiteľom bytu neznámi páchatelia odcudzili rôzne predmety zo žltého kovu v hodnote približne 800,-€. Keď poškodení pracovali v záhradke v Záhorskej Bystrici, prišli k nim dvaja neznámi muži na osobnom motorovom vozidle Škoda Octávia tyrkysovej farby. Jeden z nich bol vo veku asi 30 rokov, zavalitej postavy asi 200 cm vysoký, tmavšej pleti. Mal nakrátko ostrihané vlasy," popísala prípad.

Druhý z mužov mal podľa nej asi 30 rokov, približne 175 centimetrov, bol štíhly a mal krátke blonďavé vlasy.

Posledný prípad sa stal v auguste, opäť na Rovniankovej ulici. "Poškodenej osobe odcudzili finančnú hotovosť vo výške viac ako 1.200,-€. Pred tým, ako jej neznámi páchatelia vnikli do bytu, odcudzil jej neznámy páchateľ kľúče od bytu a občiansky preukaz, keď pracovala v záhrade v obci Bernolákovo. V deň, keď jej boli kľúče odcudzené za ňou prišiel do záhrady neznámy, asi 175 cm vysoký muž tmavej pleti, vo veku približne 45 rokov, zavalitej postavy. Muž mal oválnu tvár a krátke čierne vlasy so začínajúcou plešinou v čelovej časti hlavy," povedala Hrášková.

Polícia vyzýva starších ľudí na opatrnosť. V prípade, že ich oslovia neznámi ľudia pri práci v záhradke, mali by sa mať na pozore. Rovnako nie je na škodu nainštalovať si do bytov bezpečnostné prvky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu