Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Mladík z Gbelian kúpil samopal a prestrelil si nohu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŽILINA - Detský sen si chcel pravdepodobne splniť mladý muž (29) z Gbelian. Poprosil svojho o dva roky staršiho kamaráta, či by mu nevedel sprostredkovať kúpu samopalu.

"V decembri minulého roka sa dvojica kamarátov z Gbelian stretla s 41 ročným mužom v pivnici rodinného domu v obci Zástranie," informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Mladík od neho za 700 eur dostal to, čo chcel - samopal ČZ 26 a 240 nábojov.

V noci na nový rok sa mladík so samopalom hral a nešťastne si prestrelil nohu. Guľka prešla od stehna až k predkoleniu a vážne ho zranila.

Gbeľan volal kamarátovi a požiadal o pomoc. Dvojica vedela, že vlasníctvo takejto zbrane je zakázané, a tak sa snažila celú vec zakamuflovať. "Kamarát odniesol zbraň a náboje a tieto skryl na súkromnej chate v obci Gbeľany. Následne zavolali o pomoc a políciu. Postrelený muž tvrdil, že ho niekto postrelil," popisovala prípad hovorkyňa.

Lekári sa však nenechali oklamať, pretože typ zranenia jednoznačne napovedal, čo sa stalo. Nezostávalo iné, len vyjsť s pravdou von. Policajti prišli na chatu, kde samopal našli a pri domovej prehliadke zaistili aj náboje.

Dvojica čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania a policajti, ktorí v týchto dňoch ukončili vyšetrovanie, prípad posunuli prokuratúre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu