Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SHMÚ varuje pred silným dážďom alebo búrkami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Celé územie Slovenska čaká v nedeľu silný dážď alebo búrky. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý predpokladá, že úhrn zrážok v priebehu nasledujúcich dní môže dosiahnuť až 35 mm, čo zodpovedá výstrahe prvého stupňa pre dažde.

Tento jav sa môže vyskytnúť na Záhorí, Podunajskej nížine, Hornom Ponitrí, juhu stredného Slovenska a na severozápade krajiny. Meteorológovia očakávajú, že táto hrozba potrvá od nedele 8.00 h až do pondelka (25.7.) 6.00 h na západnom Slovensku a do pondelka (25.7.) 11.00 h v okresoch na juhu stredného Slovenska.
      
Očakávaný úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.
      
V zvyšných regiónoch Slovenska treba počítať s búrkami, ktoré budú sprevádzane vetrom so silou do 23 m/s, čo taktiež zodpovedá výstrahe najnižšieho stupňa. Začiatok tohto javu odhaduje SHMÚ na nedeľu 12.00 h a koniec v pondelok 6.00 h.
      
Meteorológovia zároveň upozorňujú na zvýšený stav vodnej hladiny. Na stanici Bešeňová, hladina Váhu dosiahla stav, ktorý zodpovedá výstrahe prvého stupňa povodňovej aktivity a na stanici Kopčany, na hranici s Českom, rieka Morava o 8.00 h prekročila úroveň druhého stupňa povodňovej aktivity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu