Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vedúceho ruského tábora nenašli, prehľadávajú Hron

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Vedúci skupiny ruských táborníkov, ktorí včera splavovali rozbúrený Hron a prevrátili sa do vody, je stále nezvestný. Po Leonidovi (41) pátrajú už druhý deň. Záchranári prečesávajú brehy aj tok rieky, avšak bezvýsledne.

Ako uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková, tri člny s takmer troma desiatkami ruských detí včera dopoludnia splavovali rieku Hron. V každom z člnov boli deti a jeden dospelý.

"V okolí vodnej elektrárne v katastri obce Hronská Dúbrava sa všetky tri člny prevrátili na vodnom prepade. Deti, vrátane ďalších dvoch dospelých osôb boli vybavené záchrannou vestou, vďaka ktorej boli po prevrátení člnov bezpečne vytiahnuté na breh," informovala.

Leonid však ako jediný na sebe záchrannú vestu nemal a voda ho strhla nevedno kam. Včera ho hľadali policajti aj hasiči a plánujú v tom pokračovať aj počas dneška.

Nezvestný Rus je vysoký asi 177 centimetrov, štíhlej atletickej postavy. Má hnedé oči a čierne, prešedivelé vlasy. "Na sebe mal naposledy oblečené čierne bermudové nohavice, čierne trekové topánky. Na vrchnej časti tela nemal oblečené nič," dodala hovorkyňa s tým, že bol bez dokladov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu