Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pád O2 stanu na Pohode stále riešia súdy aj polícia

Motýlie krídla na mieste, kde v roku 2009 počas festivalu Pohoda spadol jeden zo stanov. Zobraziť galériu (2)
Motýlie krídla na mieste, kde v roku 2009 počas festivalu Pohoda spadol jeden zo stanov.

TRENČÍN - V pondelok uplynú presne dva roky od pádu O2 stanu počas festivalu Pohoda. Doteraz však nepadol žiadny právoplatný rozsudok. V trestnej rovine sa vec ešte na súd nedostala. Polícia však už obvinila majiteľa stanu Jakoba B.

Nemec bol obvinený zo všeobecného ohrozenia s trestnou sadzbou štyri až desať rokov. „Slovenská polícia požiadala o výsluch obvineného v Nemecku, do dnešného dňa sme výsluch nedostali. Stále je to preto v štádiu vyšetrovania,“ informoval policajný hovorca Pavol Kudlička.

Agentúra Pohoda, s. r. o. ešte v auguste 2009 podala žalobu o náhradu škody proti spoločnosti Landauer-Weihnachtscircus GmbH, ktorá stavala O2 stan. Súd v novembri toho roka vydal platobný rozkaz, podľa ktorého mali majitelia organizátorom zaplatiť 6 639 eur a ďalších 398 eur ako náhradu trov. Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus, spoločnosť Landauer-Weihnachtscircus GmbH podala včas odpor, a taktiež aj návrh na zastavenie konania.

„Namietala právomoc Okresného súdu Trenčín konať a rozhodovať vo veci. Okresný súd Trenčín návrh na zastavenie konania v júli 2010 zamietol ako nedôvodný. Žalovaný proti tomuto rozhodnutiu podal odvolanie. Krajský súd v Trenčíne v decembri 2010 rozhodnutie prvostupňového súdu potvrdil, a teda v tomto obchodno-právnom spore naďalej koná,” informoval Tarabus. Celkovo boli vytýčené tri verejné pojednávania, to posledné by sa malo konať 28. septembra tohto roka.

Ďalší súdny spor vedie fyzická osoba s Agentúrou Pohoda. „Na Okresnom súde Trenčín bola 21. júna 2011 podaná žaloba o ochranu osobnosti s náhradou nemajetkovej ujmy. Okresný súd vo veci koná a zaoberá sa žiadosťou o oslobodenie žalobkyne od súdnych poplatkov,“ informuje Tarabus.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu