Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dieťa pri havárii vyletelo z kabíny, pritlačil ho kamión!

Chlapec nebol pripútaný Zobraziť galériu (7)
Chlapec nebol pripútaný (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - S ťažkými zraneniami skončilo dieťa pri havárii ťahača, ku ktorej došlo v stredu napoludnie v Jelšave. Ondrej (8), ktorý nebol pripútaný, prerazil bočné okno na strane vodiča a vypadol z kabíny. Na zemi ho ešte vozidlo pritlačilo.

Vodič (38) nákladného Mercedesu-Benz s návesom jazdil v smere na obec Štítnik. V stúpaní pri predchádzaní pravotočivou zákrutou dostal z doteraz nezistených príčin šmyk. Pravou prednou časťou ťahača narazil do svahu.

Ako uviedla polícia, chlapec, ktorý nebol pripútaný bezpečnostným pásom, "po náraze prerazil bočné okno na strane vodiča a vypadol z vozidla na zem, kde ho následne nákladné vozidlo pritlačilo".

Chlapec utrpel ťažké, život ohrozujúce poranenia s predbežne predpokladanou dobou liečenia viac ako šesť týždňov. Letecká záchranná služba ho previezla vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice.

Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ z Revúcej, ktorý už začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Informovala o tom banskobystrická polcajná hovorkyňa Petra Vašková.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu