Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Škandál: Vojaci sfalšovali maturitu!

V trebišovskej posádke je horúco: z 30 profesionálov až 12 sfalšovali maturitné vysvedčenia!
V trebišovskej posádke je horúco: z 30 profesionálov až 12 sfalšovali maturitné vysvedčenia!

TREBIŠOV - Hanba! Profesionáli z trebišovskej vojenskej posádky neváhali zvyšovať si vzdelanie falšovaním maturitných vysvedčení! Zo zadováženia nepravých dokladov bolo podozrivých až 30 vojakov. Podľa našich informácií niektorí z nich dokonca pôsobili aj v zahraničných misiách.

Za podozrenie z falšovania dokladov postavili mimo služby 30 vojakov. „Vojaci síce od marca nechodili do práce, no naďalej poberali 30 percent zo mzdy. Je to výsmech, lebo s časťou z nich vraj riadne počítajú. A to aj napriek tomu, že falšovali úradné listiny a dopustili sa podvodu,“ dozvedeli sme sa od zdroja, ktorý nechce byť menovaný.

Ministerstvo obrany potvrdilo šokujúcu pravdu. „Podnet o úmyselnom falšovaní a pozmeňovaní vysvedčení v trebišovskom mechanizovanom prápore sme dostali mailom z Čiech v januári. Ihneď sa ním zaoberala vojenská polícia. Z 30 vyšetrovaných profesionálnych vojakov, ktorí maturovali externe, 12 predložili falzifikáty,“ potvrdil hovorca ministerstva Vladimír Gemela. Ako dodal, po vydaní rozsudkov je na vedúcom služobného úradu, či ich prepustia. Jeden z vojakov už sám požiadal o prepustenie, ostatní sú pozbavení výkonu štátnej služby. Podobný prípad falšovania - avšak len jeden - sa vyskytol v máji aj v Martine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu