Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

SHMÚ varuje: Silné búrky môžu spôsobiť povodne

Tohtoročné záplavy v obci Píla Zobraziť galériu (2)
Tohtoročné záplavy v obci Píla (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes výstrahu druhého stupňa pre silné búrky. Tie by sa mali vyskytovať na juhovýchode Slovenska a v gemerskom regióne a môže ich sprevádzať ojedinelé krupobitie a vietor s rýchlosťou do 28 m/s. Táto hrozba potrvá dnes do 18.00 h.

Výstraha prvého stupňa platí pre rovnaký jav na celom strednom a východnom Slovensku. Búrky, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, sa môžu vyskytnúť v regiónoch Horehronie, Turiec, Liptov, stredné Pohronie, Spiš, Šariš a na juhu stredného Slovenska, krajnom východe a severovýchode krajiny. Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Kým na strednom Slovensku výstraha potrvá do 22.00 h, na východe bude platiť do piatka (24.6.) 3.00 h.

Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach môžu podľa portálu SHMÚ vzniknúť v niektorých regiónoch povodne. Na povodí Hornádu a Hnilca bude pre túto hrozbu až do 18.00 h trvať výstraha druhého stupňa. Výstraha prvého stupňa pre rovnaký jav platí v regiónoch, ktorými pretekajú rieky Slaná a Dolný Bodrog.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu