Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Píle sa obávajú chorôb, po záplavách zostal nebezpečný odpad

Píla sa bude z povodní spamätávať ešte dlho Zobraziť galériu (4)
Píla sa bude z povodní spamätávať ešte dlho

BRATISLAVA - Malokarpatské obce, ktoré poškodila prívalová vlna po prietrži mračien, sa pasujú s vážnymi problémami. Rozsiahle povodne zničili nielen infraštruktúru, ale aj niekoľko desiatok domov. Problémom sú aj uhynuté zvieratá.

Najzložitejšia situácia je aj naďalej v Píle, kde spolu s hasičmi zasahujú aj vojaci. Voda tu poškodila približne 60 domov. V obci zriadili krízový štáb, ktorý rieši náhradné osvetľovanie a zabezpečenie elektriny. Značnou hrozbou je aj nebezpečný odpad, ktorý predstavujú predovšetkým uhynuté zvieratá.

Primátor mesta Pezinok Oliver Solga rozhodol o uvoľnení 6000 eur pre obce Píla, Častá a Doľany, ktoré povodne postihli najviac. Peniaze by sa mali použiť na odstraňovanie škôd, ktoré spôsobili prírodné živly.

"Keďže sa to dotýka aj nášho regiónu, súcitíme s týmito obcami, ktoré patria do nášho regiónu, a preto sme chceli vyjadriť aj takúto finančnú pomoc," priblížil Peter Vlasák z mestského oddelenia vzťahov s verejnosťou.

Poškodené mestá v súčasnosti bojujú s odpratávaním následkov. Hasiči, vojaci a záchranári odstraňujú nánosy bahna a špiny. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu