Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podvodník okráda žilinské dôchodkyne, vydáva sa za vnuka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŽILINA - Z dôverčivosti seniorov sa snaží ťažiť ďalší podvodník. Ako uviedla žilinská polícia, v pondelok sa mu podarilo oklamať dve starenky (93, 79) naozaj bezočivým spôsobom. Zatelefonoval im a predstavil sa ako ich príbuzný.

V jednom prípade sa vydával za vnuka, v druhom za syna, uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. "U žien vzbudil dojem, že telefonujú so skutočným príbuzným a následne sa spýtal koľko majú doma peňazí," popísala jeho taktiku.

Keď muž zistil, že starenky peniaze majú, vypýtal si ich. Argumentoval, že potrebuje splatiť zálohu, pretože ide kupovať auto.  Po peniaze údajne pošle kolegu, prípadne kamaráta. Jedna z dôchodkýň takto prišla o 2150, druhá o tisíc eur.

Bezcitný podvodník chcel oklamať aj tretiu ženu (78). Tá si jeho požiadavky vypočula a zatelefonovala dcére, aby si informácie overila. Keď jej muž opäť zavolal, odmietla mu čokoľvek požičať, zložila telefón a všetko oznámila na políciu.

"Polícia preto odporúča starším občanom, ktorí žijú osamotene, aby boli obozretní, opatrní a nenechali podvodníkmi zneužiť svoju dôveru a ochotu pomôcť," dodala na záver hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu