Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Bystrej vyčíňa pyroman, podpálil už 7 chát!

Podpaľač má na svedomí tri chaty Zobraziť galériu (9)
Podpaľač má na svedomí tri chaty

BANSKÁ BYSTRICA - V chatovej osade pri obci Bystrá v Nízkych Tatrách vyčíňa neznámy podpaľač. Cez víkend tam podpálil tri chaty. Celkovo však ľahlo popolom už sedem objektov. Prvá chata zhorela ešte v januári a ďalšie v apríli.

Obyvatelia obce Bystrá majú za sebou namáhavý víkend. V sobotu ich vystrašil požiar chaty v opustenej chatovej osade. Hoci ho privolaní hasiči uhasili, v nedeľu museli zasahovať opäť a to hneď dvakrát. „Dopoludnia zhorela druhá chata a popoludní ďalšia. Jednoznačne boli zapálené úmyselne, dá sa to aj dokázať,“ povedal starosta Bystrej Marian Alberty. Podľa neho žijú už niekoľko mesiacov v strachu. Víkendový požiar v tejto chatovej osade totiž nebol prvý. Prvú chatu podpálili ešte v januári a ďalšie v apríli. „Z desiatich chát už zhorelo sedem. Teraz môžeme čakať, že podpália aj ďalšie tri,“ doplnil starosta. Obyvatelia sa boja, že oheň môže preskočiť aj na rodinné domy a zhorí aj okolitý les.

Prípad už prešetruje aj polícia, vinníka sa im však chytiť nepodarilo. „Ešte čakáme na stanovisko zisťovateľa príčin požiarov. Keď ho budeme mať, rozhodneme o ďalšom postupe,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Hoci oheň z chát ohrozuje majetok obyvateľov Bystrej, vedenie obce má zviazané ruky. Chatová osada totiž leží v katastri obce Valaská. Jej majiteľom je firma z Českej republiky. Podľa obce sa však doteraz nikto z jej zástupcov na zhorené chatky ani neprišiel pozrieť.

V Bystrej vyčíňa pyroman

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu