Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Štrajk zasiahne až polovicu regionálnych vlakov, tvrdí ŽSR

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štrajk strojvodcov sa dotkne najmä regionálnych vlakov, diaľkových sa bude týkať len minimálne, tvrdia Železnice Slovenskej republiky. Strojvodcovia budú protestovať medzi 14:50 a 15:50.

V prípade piatich diaľkových vlakov možno očakávať meškanie dve až osemnásť minút. Vlak Ex 142 Odra zo Žiliny do Prahy počká počas štrajku na stanici v Žiline, vlak Ex 231 Kysuca z Ostravy do Žiliny si postojí v Čadci. Na hlavnej stanici v Bratislave prečkajú štrajk R 873 Zámčan z Bratislavy do Komárna, R 1509 Súľov z Bratislavy do Žiliny a Zr 1733 Nitran z Bratislavy do Nitry.

V prípade regionálnej vnútroštátnej osobnej dopravy je pravdepodobné, že bude meškať 30 až 50 percent osobných vlakov do 60 minút. Podľa vyjadrenia Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) budú konkrétne prípady meškania súvisieť s individuálnym rozhodnutím strojvodcu každého vlaku.

Zamestnanci ŽSR sa na štrajku nezúčastnia, čo potvrdzuje vyhlásenie Odborovej asociácie výpravcov a dispečerov, ako aj Federácie strojvodcov za Železnice Slovenskej republiky. "ŽSR sa cestujúcej verejnosti za vzniknutú situáciu ospravedlňujú napriek tomu, že na jej vzniku nemajú akýkoľvek podiel s uistením, že urobia všetko preto, aby dopady štrajku Federácie strojvodcov boli čo najmenšie," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Aktuálne nové informácie a zmeny k štrajku budú ŽSR cestujúcim i naďalej okamžite poskytovať na webovej stránke: www.zsr.sk a následne aj na jednotlivých železničných staniciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu