Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Strojvodcovia avizujú na piatok výstražný štrajk

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strojvodcovia avizujú na piatok hodinový výstražný štrajk. Cieľom je podľa nich "dať jednoznačne najavo nespokojnosť federácie so spôsobom a postupom riešenia revitalizácie železničných spoločností."

Štrajk by sa mal začať popoludní a trvať hodinu, od 14:50 do 15:50 za účasti väčšiny strojvodcov.

"Existuje malé percento strojvodcov, ktorí nie sú členmi federácie, nevieme, ako sa títo postavia k nášmu štrajku," tvrdí hovorca federácie strojvodcov Peter Dubovský.

Upozornil však, že ústava im štrajk povoľuje aj napriek tomu, že nie sú členmi FSSR. "Myslím, že sa ich to týka rovnako a my sme ich oslovili," dodal.

Federácia chce štrajkom dosiahnuť rokovania s rezortom dopravy. "Chceme, aby ministerstvo s nami začalo rokovať o revitalizácii a  aby bola istým spôsobom ovplyvnená podľa našich predstáv, nakoľko máme pocit, že mnohé veci nevedú k revitalizácii, ale skôr k umŕtveniu železníc," konštatoval Dubovský.

Ako pripustil, plánované zastavenie premávky ľuďom znepríjemní cestovanie, no zdôraznil, že ani jeden vlak nezostane počas štrajku visieť na trati.

"V prípade, že by sa nachádzali na trati, budú dopravené do najbližšej stanice, kde bude možnosť prístupu záchranárskych zložiek, keby to bolo náhodou potrebné," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu