Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mello je na slobode, kukláči ho už nečakali

Mello po prepustení na slobodu Zobraziť galériu (7)
Mello po prepustení na slobodu

BRATISLAVA - Na slobodu sa dnes dostal Karol Mello, údajný člen Adamčovho mafiánskeho gangu a muž, ktorý čelí obžalobe z dvojnásobnej vraždy. Priateľa herečky Zuzany Marošovej prepustili po verdikte bratislavského krajského súdu.

Mello opustil brány bratislavského Ústavu na výkon väzby krátko pred pol druhou popoludní. "Je to rozhodnutie nezávislého súdu. Neskrýval som sa pred spravodlivosťou, ale pred nespravodlivosťou," uviedol po prepustení. Ako dodal, pojednavaniam sa vyhýbať nemieni.

"Krajský súd dnes zrušil uznesenie okresného súdu, (...) a sám rozhodol tak, že obžalovaného prepustil z väzby na slobodu," uviedol v tejto súvislosti hovorca súdu Pavol Adamčiak. Podľa neho ide o zložitý prípad.

Ako ďalej dodal "súd dospel k záveru, že súd prvého stupňa nemal splnené zákonné podmienky vymedzené Trestným poriadkom, aby opätovne pozbavil osobnej slobody obžalovaného, keďže v tej istej veci došlo už k jeho prepusteniu z väzby na slobodu". Európsky zatýkací rozkaz stratil svoju platnosť odovzdaním obžalovaného súdu, dodal.

Údajný boss hornonitrianskeho podsvetia sa dnes dozvedel aj druhú dobrú správu. Trnavský súd zastavil jeho stíhanie za trestnú činnosť spred desiatich rokov. Mella vinili z výtržníctva, ublíženia na zdraví s následkom smrti, skrátenia dane a vydierania. Na konci 90. rokov mala jeho skupina hroziť obetiam napríklad prestrelením kolien, odrezaním uší alebo vyvraždením rodiny. 

Mello, ktorý bol dlho na úteku, skončil v poľskej cele na základe európskeho zatykača, ktorý vydal bratislavský súd v marci 2007. Elitná policajná jednotka ho zadržala 27. októbra 2010 v luxusnom rodinnom dome v Krakove. Pri domovej prehliadke zaistili viacero dokladov totožnosti, údajný mafián totiž žil pod falošnou identitou. Policajti našli aj 15 mobilov. Mello sa naposledy ocitol na slobode 9. mája, hneď pred väzením ho však zadržali kukláči.

Na bratislavskom súde čelí obžalobe z vraždy. Spolu so mafiánskym bossom Branislavom Adamčom údajne plánovali zavraždiť bývalého policajta. Namiesto toho v roku 2004 v Moste pri Bratislave omylom rozstrieľali auto s jeho družkou a synom. Obete útok neprežili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu