Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenský kanibal navrhol Švajčiarovi: Rozštvrtiť a zjesť!

Polícia na mieste streľby v Kysaku. Zobraziť galériu (5)
Polícia na mieste streľby v Kysaku. (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Mimoriadne morbídne vyznieva výzva, na ktorú sa rozhodol zareagovať doteraz neznámy Švajčiar. Podľa nej ho mal muž (43) z východného Slovenska zavraždiť, rozštvrtiť a skonzumovať.

Keď však zistil, že muž to myslí vážne, celú vec oznámil švajčiarskej polícii a tá cez Interpol informovala slovenskú stranu. Slovenskí policajti namiesto Švajčiara nasadili agenta. K stretnutiu, ktoré si dohodli cez internet, došlo dnes ráno v obci Kysak. Pri pokuse o zadržanie muža však došlo k prestrelke, pri ktorej policajt aj podozrivý muž utrpeli vážne zranenia.

„Dohoda znela, že obeť omámi, bodne do srdca, následne rozštvrtí. Zvyšky tela mal posypať korením, aby ich nenašla zver,“  uviedol policajný prezident Jarosla Spišiak, ktorý spolu s ministrom vnútra prišiel popoludní na miesto zásahu.

„Policajný agent vybavený odposluchom a monitorovacím zariadením dnes pricestoval vlakom do Kysaku, ako bol dohodnutý a stretol sa s podozrivým. Ten mal na sebe veľký plecniak a potvrdil agentovi, že má pri sebe pílky, nože, ako aj tabletky, ktorými ho mal uspať skôr ako ho zavraždí. Veliaci dôstojník dal pokyn na jeho zadržanie a vtedy podozrivý vytiahol zbraň a ešte po zásahu ostreľovačom v páde z posledných síl strieľal a zasiahol jedného príslušníka,“ povedal Spišiak.

„Pri zatýkaní kukláčmi vytiahol zbraň a hoci po ňom strieľali ostreľovači, pri páde na zem ešte stihol vystreliť na príslušníka, ktorý mal síce ochrannú vestu, no trafil ho zboku do ramena a strela prenikla až do hrudnej dutiny ,“ povedal Lipšic.

Podozrivý muž mal v držbe viacero zbraní. Na policajta mal strieľať pištoľou značky ČZ, uviedol minister vnútra Lipšic. Strelec mal podľa neho pri sebe štyri legálne držané zbrane a "pravdepodobne ide o člena športového klubu, ktorý býva v neďalekej obci".

K zásahu došlo mimo obce Kysak a jej obyvatelia o policajnej akcii veľa nevedeli, rovnako ani o podozrivom, tvrdili pritom, že určite to nie je nik z Kysaku.

S ťažkými zraneniami skončil aj podozrivý strelec. S podozrivým podľa Lipšica zatiaľ nie je možné komunikovať, až podvečer avizoval, že "ešte budú nasledovať domové prehliadky a ďalšie policajné a vyšetrovacie úkony". Muža by mali obviniť z trestného činu úkladnej vraždy a hrozí mu až doživotie.

Totožnosť a miesto bydliska podozrivého polícia odmietla prezradiť s odvolaním sa na policajné vyšetrovanie, podľa ministra však má pochádzať z "neďalekej obce."

Pri streľbe utrpel poranenie viacerých vnútorných orgánov, hornej končatiny a tvárovej oblasti. "Po prijatí do nemocnice podstúpil operáciu, ktorá trvala zhruba päť hodín. Následne bol hospitalizovaný v kritickom stave na I. klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny," uviedla hovorkyňa nemocnice L. Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová.

Policajt (37) má poranenie ramena a hrudníka, ktoré si nevyžadovalo urgentný operačný zákrok. "Jeho zdravotný stav je vážny, ale našťastie už stabilizovaný," uviedla hovorkyňa.
     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu