Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Vodič zišiel z cesty, štyria nehodu neprežili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

KOŠICE - Pri tragickej nehode, ktorá sa stala v nedeľu okolo 16:30 v obci Budimír v okrese Košice-okolie, zahynuli štyria ľudia a jedna žena bojuje v nemocnici o život.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vodič (67) z Košíc na rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin nebrzdil, zišiel s vozidlom do priekopy a narazil do betónového priepustu.

V čase nehody sa vo vozidle nachádzalo päť osôb. Na mieste havárie zraneniam podľahol vodič a jeho dve spolujazdkyne vo veku 64 a 56 rokov, ďalšia spolujazdkyňa (54) zomrela po prevoze do nemocnice. Poslednú spojazdkyňu (44) s ťažkými zraneniami previezli do košickej nemocnice. Okolnosti tragickej dopravnej nehody vyšetrujú aj za účasti znalca z odboru dopravy.

"Aj keď vodič na základe dokladu o zdravotnej spôsobilosti z januára 2010 bol zdravotne spôsobilý, vyzývame vodičov v staršom veku, aby nepreceňovali svoje sily a zvážili zdravotnú spôsobilosť na vedenie motorového vozidla tak, aby neublížili sebe, svojim blízkym a ostatným účastníkom cestnej premávky," uviedla Mésarová. Polícia podľa hovorkyne takýmto dopravným nehodám nedokáže predchádzať, resp. zabrániť, napriek tomu, že robí dopravno-bezpečnostné opatrenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu