Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Trnka vyostruje boj o prokuratúru: Napíšem knihu o špinavých politikoch!

Dvaja kandidáti
Dvaja kandidáti (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Po rozhodnutí Ústavného súdu a rokovaní koaličnej rady je jasné, že tajná voľba generálneho prokurátora sa bude opakovať už o tri týždne. V hre budú rovnakí dvaja kandidáti – Dobroslav Trnka a Jozef Čentéš. Topky sa ich opýtali, čo budú robiť, ak neuspejú.

Kandidát opozície tvrdí, že ak neuspeje, chce využiť voľný čas na veci, ktoré zanedbával. „Ja si myslím, že zostanem prokurátorom, ale budem mať viac času na publikačnú činnosť. Už mám pripravené aj viaceré materiály, ktoré by mohli byť pre ľudí zaujímavé, pretože sa budú týkať zmenkového práva,“ povedal nám s tým, že osobne riešil viacero prípadov a táto téma je pre ľudí stále aktuálna. „Ako napríklad Duckého zmenky, Ruskove zmenky a zmenky ďalších politikov a ich príbuzných,“ prezradil. Minulý rok sa objavili informácie o tom, že prokuratúra rieši prípad brata ministra Jána Figeľa Antona. Ten mal práve cez zmenky vylákať od desiatky ľudí 60 miliónov korún.

Trnka pritom nevylučuje ani prácu advokáta, poprípade novinárčinu či zamestnanie ako politológ. Jeho súper a kandidát koalície tvrdí, že má vo svojej budúcnosti jasno. „Z prokuratúry určite neodídem a budem tu pracovať naďalej,“ reagoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu