Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dôchodcovia zabránili pracovníkom Jednoty prevziať potraviny

„Obchod si nedáme! My sme ho stavali! Zobraziť galériu (5)
„Obchod si nedáme! My sme ho stavali!" s týmto transparentom zabránili včera ľudia Jednote, aby si prevádzku prevzala.

STARÁ TURÁ - Situácia v Starej Turej je dramatická. Dôchodcovia z časti Kujanovec včera vlastnými telami bránili potraviny, ktoré Jednota predala a nový majiteľ ich chce zrušiť. So zovretými päsťami a transparentom zabránili zamestnancom Jednoty, aby si budovu prevzali! A takto mienia bojovať aj naďalej.

Dušan Prachár, ktorý si objekt roky od Jednoty prenajíma, sa z neho mal vysťahovať v sobotu. Ešte včera bol však všetok tovar rozložený na regáloch. Ľudí z Jednoty navyše čakali pred obchodom nazlostení dôchodcovia, ktorí sa boli ochotní aj pobiť. „Sme starí ľudia, kde budeme chodiť nakupovať? Toto sme sami postavili vlastnými rukami. Dreli sme ako otroci a teraz nám to chcú vziať?“ povedala Anna Halinárová (81). „Čo budeme jesť? Asi skapeme od hladu!“ bojí sa zrušenia potravín Margita Šimnová (70).
„Som slepá, žobráčka, chodím iba o paliciach. Kde teraz budem kupovať chlebík a mlieko?“ zúfalo plakala Anna Novomeská.

„Jednota budovu kúpila od štátu. Je to náš majetok, prevádzka bola pre nás stratová. Kúpiť za našu cenu to pán Prachár nechcel, tak sme to predali inému záujemcovi,“ povedal ekonomický riaditeľ Coop Jednoty Ivan Beták.

Cena, za ktorú chcel obchod kúpiť D. Prachár, bola 1,2 milióna korún. Sumu, za ktorú ho dostal iný záujemca, však I. Beták neprezradil. K tomu, aký spôsob použije Jednota, aby obchod dostala späť, sa vyjadriť nevedel. Obchod stavali ľudia sami. Stojí mimo centra mesta, najbližšie potraviny sú vzdialené asi kilometer. V Kujanovci žijú prevažne dôchodcovia. Tí sú spolu s D. Prachárom rozhodnutí obchod pred Jednotou ubrániť. „Stále verím, že sa nad nami zľutujú a rozhodnutie zmenia. Ľudia tu budú bez potravín stratení,“ povedal D. Prachár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu