Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obchod chcú brániť vlastnými telami

Všetci títo ľudia si chcú neveľké potraviny brániť vlastnými telami. Zobraziť galériu (2)
Všetci títo ľudia si chcú neveľké potraviny brániť vlastnými telami.

STARÁ TURÁ - Sú odhodlaní brániť si obchod za každú cenu! Viacerí obyvatelia Starej Turej sú rozhorčení z rozhodnutia majiteľa tamojších potravín, ktorý ich predal. Najmä starší ľudia sa obávajú, že najbližšie potraviny - vzdialené asi kilometer, sú pre nich príliš ďaleko. Protesty ani petícia im však zrejme nepomôžu. Obchod je predaný, potraviny zaniknú a podľa všetkého sa zmenia na sklad.

Obchodík stojí na Družstevnej ulici v Starej Turej už 30 rokov. Ľudia ho stavali vlastnoručne, aj preto sa teraz nemôžu zmieriť s faktom, že obchod zrušia. „Nebudeme mať kde kúpiť ani chlieb,“ zúfa si Anna Novomeská (86). „Budeme si obchod brániť! Mám problémy s kĺbmi, ak ho zrušia, do vzdialenejšieho nedôjdem,“ obáva sa Anna Halinárová (81). Sto ľudí z ulice sa už podpísalo pod petíciu, v ktorej žiadajú potraviny zachovať. Sú odhodlaní dokonca brániť si ich vlastnými telami.

Dušan Prachár (65), ktorý obchod prenajímal päť rokov, si mohol od Jednoty objekt odkúpiť. „Nekúpil som ho, chceli veľa peňazí,“ povedal. Podľa člena predstavenstva Jednoty Deana Pašku chceli vyjsť Prachárovi v ústrety. „Cenu neakceptoval, mal neprimerané požiadavky. Jednota spravila maximum, aby uspokojila ľudí aj jeho,“ dodal Paška. Obchod predali inému záujemcovi.

Miestni obyvatelia oslovili aj mesto, aby predaj obchodu nepovolilo. „My do toho vstupovať nemôžeme. Potraviny sú predané, už sa nedá nič robiť. Keď chcel pán Prachár obchod zachovať, mal ho kúpiť sám,“ povedal primátor mesta Ján Kišš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu