Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

S 3,9 promile sa pokúsil ujsť hliadke, zrazil policajta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŽILINA - Cestný pirát, ktorého ešte v decembri po divokej naháňačke chytili policajti, sa bude zodpovedať za svoje činy. Okrem toho, že na mol opitý ohrozoval ľudí na ceste, zrazil a zranil aj policajta, ktorý sa ho pokúšal zadržať.

Muž (48) z Rakovej pri Čadci išiel na svojom Peugeote 407 na ceste zo Žiliny do Čadce. Už na prvý pohľad bolo jasné, že niečo nie je v poriadku. Svoje vozidlo viedol tak, že "hrubým spôsobom ohrozoval plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky".

Nečudo, keďže mal v krvi takmer 3,9 promile! "Vozidlo zastavila policajná hliadka asi 50 m od svetelnej križovatky pri OD v Čadci," popísala incident žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Policajti dali Kysučanovi fúkať a po tom, ako sa pozreli na výsledky, chceli, aby okamžite vystúpil z auta. Muž ich neposlúchol, zaradil rýchlosť a snažil sa ujsť.

Strhol pritom jedného z policajtov a ťahal ho so sebou niekoľko metrov. Policajtovi sa podarilo uvoľniť a s kolegom začali piráta prenasledovať smerom do centra Čadce. Ako dodala Balogová, policajt pri incidente utrpel zranenia, kvôli ktorým musel na dvojtýždennú PN-ku.

Až do dnešných dní prípad vyšetrovali. Napokon Kysučana obvinili z útoku na verejného činiteľa a z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Vo väzení mu hrozí až osemročná "abstinencia".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu