Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Muráni chytili rekordéra za volantom, mal 6,5 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MURÁŇ - Opilec za volantom v Muráni v okrese Revúca si zjavne vypýtal jeden z rekordných zápisov. Pri dychovej skúške mu namerali 3,26 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje neuveriteľných 6,5 promile! Policajti radšej rovno zavolali záchranku.

Ako uviedla hovorkyňa Petra Vašková, policajti si na ceste všimli vozidlo Citroen Xsara, ktorého vodič mal zjavné problémy s jeho vedením.

Auto sa pohybovalo z jednej strany cesty na druhú. Vodič (32) z okresu Turčianske Teplice po zastavení nevládal s policajtmi komunikovať a ani nevedel predložiť žiadne doklady.

"Muž sa podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom bolo u neho namerané 3,26 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje približne 6,5 promile alkoholu v krvi. Nakoľko išlo o vysokú nameranú hodnotu alkoholu, policajti k mužovi privolali rýchlu zdravotnícku pomoc, ktorou bol odvezený do nemocnice," uviedla polícia vo svojej správe.

Pre vodiča pritom nešlo o prvú podobnú skúsenosť s políciou. "Zistili sme, že tento vodič sa tohto priestupku dopustil opakovane. Ešte v mesiaci február tohto roku mu bol taktiež z dôvodu požitia alkoholu odobratý vodičský preukaz," uviedla Vašková.

Teraz bude musieť svoje konanie vysvetliť v priestupkovom konaní dopravným policajtom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu