Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vraždil korunný svedok, vypovedal ochrankár sýkorovcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dávid Dömény v minulosti pracoval ako biletár, potom ho povýšili a zúčastňoval sa "výjazdov" skupiny sýkorovcov. Chránil aj jedného z bossov gangu. Na súde dnes rozprával o tom, čo vie o vraždách Karola Patasyho a Petra "Havla" Havasiho.

S prípadmi mafiánskych vražd Patasyho a Havasiho sú spájané tri skupiny podsvetia, sýkorovci, takáčovci a pitovci.

Karola Patasyho staršieho (údajne významného piťovca) zavraždili 12. januára 2005 pred vchodom paneláku na Krásnohorskej ulici v Petržalke. Jedna verzia tvrdí, že ho dal sledovať Marián Gaál (údajný obávaný takáčovec), ktorý ho mal aj zastreliť samopalom.

"Boss" piťovcov Juraj Ondrejčák aj ochrankár sýkorovcov Dávid Dömény však tvrdia, že za jeho vraždou stojí Anton C., korunný svedok tohto prípadu. "Dostal som sa k rôznym informáciám, rôzne veci som videl," povedal Dömény. Podľa neho si vraždu od Antona C. objednal otec tiež zavraždeného Petra "Gramiho" Klémana. Svedok okrem iného popísal pred súdom štruktúru sýkorovského gangu.

Havasiho, ktorý bol považovaný za vysokopostaveného sýkorovca, zavraždili 6. júna 2004 spolu so svojím ochrankárom Gejzom Veszrémim. Najprv ich mali sledovať, čo údajne nariadil Gaál. Keď v Porsche Cayenne prechádzali okolo kruhového objazdu pod bratislavským Prístavným mostom, neznámy vrah na auto vystrelil dávky zo samopalu. Guľky zasiahli Havasiho do hlavy a hrudníka, zomrel pri prevoze do nemocnice. Dve strely do krku a ramena zasiahli jeho ochrankára, ktorý zomrel na mieste.

V procese pred časom vypovedal aj údajný boss sýkorovcov Ladislav "Dlhý Laco" Bališ. Ten mal byť posledným, s ktorým zavraždený Havasi pred smrťou telefonoval. Bališ je v súčasnosti vo väzbe. Polícia jeho údajný gang upodozrieva z prípravy vraždy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu