Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Nehôd je menej, ale zomiera pri nich viac ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TRNAVA - Významný pokles nehôd zaznamenali v prvom štvrťroku 2011 policajti z Trnavského kraja. Oproti posledným trom mesiacom 2010 klesol ich počet o 139, čiže takmer o tretinu. Na druhej strane, na cestách zomieralo viac ľudí.

O život prišlo 12 osôb, čo je o štyroch viac ako vlani, informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. V okrese Galanta prišli o život štyria ľudia, v okrese Dunajská Streda traja, v okresoch Hlohovec a Piešťany po dvoch a v okrese Trnava zomrela jedna osoba.

Policajti v 32 prípadoch zistili vodičom alkohol, je to o päť prípadov menej ako v minulom roku. Najviac, až osem prípadov bolo v okrese Galanta, v Piešťanskom okrese sedem, naopak, najmenej, iba jeden takýto prípad bol v okrese Skalica. Hlavnými príčinami nehôd bolo porušenie základných povinností vodiča, nedovolená rýchlosť a nesprávna jazda cez križovatku. Najviac kolízií sa stalo na cestách II. triedy, kde pri štyroch nehodách zomrelo až šesť ľudí. Najčastejšie dochádzalo k nehodám v stredu v čase od obeda do 16:00. Najviac ľudí prišlo o život v stredu a v sobotu.

Polícia upozorňuje vodičov, aby jazdili zodpovednejšie. "V praxi sa často stretávame s tým, že vodiči sa nevenujú riadeniu, bavia sa či telefonujú. Svoju úlohu zohráva aj mikrospánok, za ktorým je nedostatočný oddych pred jazdou, u mladých vodičov je to často preceňovanie svojich schopností a predvádzanie sa pred rovesníkmi," dodala Kredatusová

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu