Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žena zrážku s vlakom neprežila, dieťa zachraňoval vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dopravná nehoda medzi Mníchovou Lehotou a Bánovcami nad Bebravou, ktorá sa stala dnes asi o 14.30 h, si vyžiadala jednu obeť. Vlak na trase Trenčín - Chynorany narazil do osobného vozidla Citroën Berlingo.

Vlak vrazil do auta, ktoré prichádzalo z cesty tretej triedy, zboku zo strany spolujazdca, kde sa nachádzala žena. Po náraze vozidlo zostalo zakliesnené pod vlakom. Žena pri náraze utrpela ťažké zranenia a napriek tomu, že sa ju na mieste snažili oživovať zdravotníci 20 minút, zraneniam podľahla. Malé dieťa, ktoré cestovalo v aute, utrpelo zranenie hlavy a muselo byť prevezené vrtuľníkom do Martinskej nemocnice. Muž, ktorý auto šoféroval, vyviazol z nehody s najľahšími zraneniami, nikto z cestujúcich vo vlaku zranený nebol.

"Príčiny nehody sa budú skúmať, ale s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o poručenie zákona o premávke na pozemných komunikáciách zo strany vodiča osobného auta," povedala hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková. Na mieste nehody zasahovali dve vozidlá so štyrmi príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru z Bánoviec nad Bebravou. "Po tom, ako boli zranené osoby ošetrené, hasiči vykonali na havarovanom vozidle protipožiarne opatrenia, následne ho odtiaľ odstránili a vytiahli mimo koľajiska," priblížil zásah hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík. Na mieste nehodu dokumentuje dopravná polícia. Po tom, ako bude tento proces ukončený, železnice budú musieť skontrolovať samotný vlak a koľaje. Dovtedy bude doprava na tomto úseku pozastavená. Škody na vlaku budú vyčíslené dodatočne.

Keďže ide už o tretiu nehodu na priecestí za posledné dva týždne, železnice vyzývajú vodičov, aby zvýšili ostražitosť na cestách a nepodceňovali nebezpečenstvo vlaku, ktorého brzdná dráha môže byť v niektorých prípadoch až jeden kilometer.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu