Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Škôlku v Žiari n. Hronom obsadili hady, museli ju zatvoriť!

Užovka vodná Zobraziť galériu (4)
Užovka vodná

ŽIAR NAD HRONOM – Jednu materskú školu a detské jasle v Žiari nad Hronom dnes zatvorili. V interiéri budovy sa totiž objavili hady.

Hoci nejde o jedovatý druh, vedenie mesta nechcelo riskovať. Takmer stovku detí preto premiestnili do iných škôlok na území mesta.

Prvýkrát sa hady v škôlke objavili minulý týždeň. Zistila to jedna z učiteliek, keď ráno prišla do práce. Had sa pohyboval po miestnosti, v ktorej sa hrávajú deti. Tie však ešte v škôlke neboli a s hadmi ani neprišli do kontaktu. „Naša kolegyňa našťastie nespanikárila, na hada položila škatuľu a privolala mestských policajtov,“ povedala vedúca detských jaslí Ľubica Hrušovská. Policajti hada chytili, odniesli niekoľko kilometrov od budovy a vypustili do voľnej prírody.

V ďalších dňoch sa však hady v škôlke objavili opäť a niekoľkokrát. Vedenie magistrátu sa preto rozhodlo rázne zakročiť. „Škôlku a detské jasle sme zatvorili. Nechceme riskovať, aby došlo k nejakému nešťastiu. Musíme zistiť, odkiaľ hady prichádzajú a potom sa rozhodneme, čo ďalej,“ povedal hovorca Mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž. O situácii už informovali odborníkov, podľa ktorých ide o užovku vodnú.

Ako sa do budovy dostali, zatiaľ nie je jasné. Pravdepodobne to súvisí s rekonštrukciou objektu, ktorú urobili koncom minulého roka. „Hady museli zrejme ešte na jeseň zamurovať. Teraz na jar sa z vajíčok vyliahli mláďatá, ktoré vyliezajú v interiéri a nemôžu sa dostať von,“ doplnil hovorca.

Už na budúci týždeň by sa tieto predpoklady mali potvrdiť. Odborníci totiž urobia v škôlke monitoring a zistia, odkiaľ hady prichádzajú. Škôlku opäť otvoria až vtedy, keď bude jasné, že sa v jej priestoroch žiadne hady nenachádzajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu