Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Turek chcel preraziť na scéne, ponúkal drogy za 5 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vo veľkom štýle chcel začať svoje pôsobenie na slovenskej drogovej scéne Yalcin (40) z Turecka. Snažil sa predať 10 kilogramov "speedu," drogy na báze amfetamínu. Obchod za milióny eur mu však nevyšiel.

Kukláči zadržali Turka na východe Slovenska priamo pri pokuse o predaj, informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Policajti uskutočnili niekoľko domových prehliadok a našli ďalších 5 kilogramov speedu. Yalcin ich ukrýval nielen vo svojom byte, ale aj v špeciálne upravenej zadnej časti auta.

"Vzhľadom na to, že táto droga je na našej trhovej scéne pomerne neznáma, nie je možné určiť, aký zisk by drogoví díleri získali na našom drogovom trhu. Cena by však mohla byť porovnateľná s cenou, za akú sa droga predáva v krajinách, kde je bežne distribuovaná. Podľa týchto informácií by drogoví díleri predajom 400 tisíc jednorazových dávok mohli zarobiť minimálne päť miliónov eur", uviedla Dobiášová.

Díler bol ozbrojený. Policajti zaistili aj náboje a krátku zbraň, ktorú mal nelegálne. Ak mu dokážu vinu, môže ísť do väzenia až na 20 rokov. Momentálne je vo vyšetrovacej väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu