Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Deti zo špeciálnych tried rozbíjali školu v Prešove!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV - Vyčíňanie mimoriadne agresívnych žiakov na Základnej škole na Važeckej ulici v Prešove museli zastaviť až policajné hliadky. Výrastkovia z dvoch špeciálnych tried údajne nadávali učiteľkám a ničili majetok školy.

Problém sa začal ráno. Jedna z učiteliek si po príchode všimla, že je nafajčené na toaletách. Hneď potom zistili, že z jednej z tried zmizlo rádio, ktoré sa našlo v kríkoch mimo budovy školy.

Keď sa o pol desiatej rozhodli zavolať políciu, žiaci sa mali stať doslova neovládateľní. "Začali hádzať stoličky, nadávať nám neslušne, chodili sme s kolegyňou po chodbe, oni nás obkľúčili. Potom prišli policajti, my sme vyšli von a oni s nimi rozprávali," uviedla učiteľka.

Agresívni školáci začali údajne kopať do dverí na chodbe, rozhádzali stoličky, odtrhli aj dvere na skrinke. Učiteľka uviedla, že upokojiť sa ich podarilo až po príchode ďalších policajtov. "V škole už boli nejaké výtržnosti, mám 31 rokov praxe, ale toto som ešte nezažila, nečudujte sa, že mám strach," povedala. Dodala, že išlo o viac ako desať žiakov vo veku sedem až 14 rokov.

Na polícii skončilo sedem z nich. "Policajti v súvislosti s incidentom vyšetrujú spáchanie viacerých priestupkov, ktorých sa mali žiaci dopustiť. Keďže ide o maloleté osoby, po realizácii potrebných úkonov ich odovzdajú rodičom a vyšetrovanie priestupkov bude odložené," povedal hovorca prešovských policajov Daniel Džobanik.

Riaditeľ školy Dušan Brhlík uviedol, že o udalosti ihneď informoval školský úrad a záležitosť budú riešiť spoločne s rodičmi, políciou a sociálnymi pracovníkmi. Okrem toho riaditeľ zvolá mimoriadne zasadnutie triednych dôverníkov. "Ide o žiakov zo sociálne slabšej komunity z lokality Pod Hrádkom, ktorí sú umiestnení v dvoch špeciálnych triedach. Uvažujeme aj o tom, že požiadame o prerozdelenie školského obvodu," povedal Brhlík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu