Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Táto Slovenka (64) mala dozerať na prostitútky v Hamburgu!

Dôchodkyňa Julia B. mala dozerať na prostitútky na ulici Zobraziť galériu (3)
Dôchodkyňa Julia B. mala dozerať na prostitútky na ulici

HAMBURG - Cítili sa ako králi ulice! Dievčatá nechali šliapať chodník a dávali na ne pozor z auta. Na policajných hliadkach sa len smiali a veselo ďalej lúskali slnečnicové semienka. Súd v Hamburgu tak popisuje konanie piatich členov rodiny zo Slovenska, ktorí čelia obžalobe z obchodovania s bielym mäsom.

Podľa prokuratúry vylákali v období rokov 2002 až 2008 do Hansenstadtu asi 20 mladých žien a nútili ich k prostitúcii na ulici vo vykričanej mestskej štvrti St. Georg. Hoci platí nariadenie o zákaze, obchod so sexom tu neobmedzene prekvitá už niekoľko rokov.

V utorok sa postavili pred súd tri generácie jednej rodiny. V "rodinnom" obchode pracovali matka Julia B. (64), jej synovia, niekoľko bratrancov, nevesta a vnuk. Každý mal svoje miesto a ich úlohy boli jasne definované.

Stefan B. (44) sledoval so svojím synom Richardom (19) ženy na ulici. Celé hodiny vysedávali v zaparkovanom aute a pozorovali každý ich pohyb. Väčšinou však Stefan zostával pri svojej žene Martine (26), ktorá vystupuje v trestnom konaní ako korunný svedok.

Napriek tomu, že ju vraj miloval, posielal ju na ulicu. Ako jediná mala dovolené s ním chodiť nakupovať do supermarketu. Potraviny potom vláčili do ošumelého hotela neďaleko ústia Labe. Ťažké tašky vždy nosila ona, on vystupoval ako bodyguard po jej boku. Údajne sa medzi sebou zhovárali iba veľmi zriadkavo, uvádza portál bild.de.

Od zatknutia rodiny v septembri minulého roka je v programe na ochranu svedkov. Na začiatku procesu, štíhla žena s rovnými vlasmi, vypukla niekoľkokrát v plač. Neúnavne hľadala očný kontakt so svojím manželom a pasákom, ktorého nevidela od zatknutia.

Jej úlohou v skupine bolo zaúčať do remesla nové ženy. Gang im sľuboval zabezpečiť zamestnanie upratovačky, iné sa už aj na Slovensku živili ako prostitútky. Ženy, ktoré nechceli prostituovať dobrovoľne, boli k tomu nútené bitím a ďalším násilím. Peniaze, ktoré ženy takto zarobili, im rodina zabavovala. Niektoré zo žien vo veku 17-35 rokov dokonca otehotneli. "Je to nechutné, ale čím okrúhejšie brucho, tým väčší dopyt zo strany klientov," povedal jeden z policajtov.

Na utorkový súd prišla aj najstaršia členka gangu, a to v teplákových nohaviciach, teniskách a šatke. Aj ona mala sedieť v aute a dozerať na ženy. Marian B. (45) a Jozef B. (36) sa mali postarať hlavne o organizáciu nových žien. Okrem kupliarstva a obchodovania s ľuďmi je Marián obvinený aj z viacerých znásilnení.

Hoci sa polícii podarilo chytiť údajných pasákov, boj proti prostitúcii v štvrti St. Georg neutícha. Ani po zadržaní tejto skupiny sa počet prostitútok neznížil. Iba poznávacie značky na autách pochádzajú z iných častí východnej Európy, dodáva portál. 

 

Táto Slovenka (64) mala
Zobraziť galériu (3)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu