Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Naštvaní Rusi: Za lístky na MS nezaplatíme štyrikrát viac!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY – Na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa na Slovensko chystali tisícky Rusov. Väčšina z nich pravdepodobne nepríde. Majitelia ruských cestovných kancelárii pre nich nedokážu zabezpečiť vstupenky na zápasy.

Cestovné kancelárie z celého Ruska sa na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji chystali niekoľko mesiacov. „Bol u nás veľký záujem. Ľudia chceli na Slovensko cestovať,“ tvrdí Zoya Bondar z moskovskej cestovnej kancelárie Ost-West, ktorá je momentálne spolu s desiatkami kolegov na infoceste vo Vysokých Tatrách.

„Spočiatku organizátori predávali lístky v balíkoch na celé majstrovstvá. Ibaže naši klienti chceli vidieť len zápasy našich hokejistov. Keď sa však uvoľnil predaj na jednotlivé zápasy, bolo okamžite vypredané.“

Vstupenky majitelia ruských cestoviek môžu kúpiť aj teraz. Ponúkajú im ich však priekupníci za štvornásobné ceny. „Pre mňa je neprípustné nakupovať od nich. Klienti odchádzajú z mojej cestovky sklamaní a nazlostení,“ tvrdí Zoya Bondar.

Ako je možné, že tak veľa vstupeniek je v rukách priekupníkov, nevedia ani organizátori šampionátu. Nedá sa zistiť, kto ich skúpil. Priekupníci majú svojich sprostredkovateľov, ktorí lístky zahraničným cestovkam ponúkajú.

„Toto organizátori žiadneho šampionátu nevidia radi. Celkom predísť sa však tomu jednoducho nedá,“ argumentuje Petr Handl, riaditeľ košickej vetvy organizačného výboru majstrovstiev. Na rozdiel od majiteľov ruských cestoviek je rád, že mnohé zápasy sú už vypredané. V súvislosti s priekupníkmi vstupeniek upozorňuje ešte aj na ďalšie riziko: môžu predávať falzifikáty. „Na tie sa fanúšik do arény určite nedostane. Vstupenky majú niekoľko bezpečnostných znakov.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu