Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Csáky píše knihu: Jeho román vás rozplače!

Spisovateľ Pál
Spisovateľ Pál

BRATISLAVA – Pre bývalého šéfa SMK Pála Csákyho už nie je zrejme politika to najdôležitejšie. Ako sa nám podarilo zistiť, po prehratých voľbách začal holdovať inému koníčku. Píše totiž román, ktorý by sa mal na pultoch kníhkupectiev objaviť už pred Vianocami.

Politik nám potvrdil, že momentálne pracuje na beletrii, ktorej dej sa odohráva v 70. a 80. rokoch minulého storočia. Má byť z prostredia obyčajných ľudí a o tom, ako sa im ťažko žilo. „Mala by byť hotová do konca roka,“ povedal nám.

Tešiť sa môžu hlavne milovníci „dojákov“ a pri čítaní by nemal zostať suchý žiadny vankúš. Napovedá to aj samotný názov knihy. „Zatiaľ ešte nie je definitívny, ale pracovný titul je Kvapka slzy na pamiatku. Je to doslovný preklad z maďarčiny,“ prezradil. Rukopis je v maďarčine ale kniha by mala byť v budúcnosti aj preložená.

Csáky už v minulosti napísal viacero kníh, išlo však väčšinou o politické pamäte. Na Slovensku je trend, že viacerí bývalí politici vymenili toto remeslo za písanie. Momentálne píše knihu aj exprezident Michal Kováč či šéf HZDS Vladimír Mečiar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu