Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Brutálny vrah dobil starenku boxerom!

Ivan B. dostal mimoriadne prísny trest - 23 rokov v najprísnejšom väzení.
Ivan B. dostal mimoriadne prísny trest - 23 rokov v najprísnejšom väzení.

TRENČÍN - Dvadsaťtri rokov. Takýto dlhý čas strávi za mrežami nemilosrdný zabijak Ivan B. (38) z Handlovej. Kvôli niekoľkým plastovým pohárikom a nezmyselnej pomste zniesol zo sveta surovým spôsobom Salvínu G. († 79). Starenku bil po tvári boxerom, spôsobil jej krvácanie do mozgu a nakoniec ju uškrtil.

Vražda sa stala cez vianočné sviatky 25. decembra 2005. Ivan B. násilím vošiel do bytu svojej známej Salvíny G. „Chcel som iba peniaze na alkohol. Neviem, čo sa so mnou porobilo, prečo som ju zabil,“ povedal pred súdom. Babičku osemkrát silno udrel do tváre, keď spadla, zahrdúsil ju. Nakoniec si peniaze z domu, kde žila sama, neodniesol. Vzal iba tácku, plastové poháriky a kríž. „Išiel som domov, pozrel som sa na seba a bol som celý od krvi. Potom som spal,“ povedal.

Psychológ nevylúčil, že vraždil z pomsty, pre finančnú ujmu, ktorú mala zavraždená spôsobiť otcovi vraha. „Je agresívny, hysterický, nevyrovnaný, afektovaný, má sklony k nepremyslenému konaniu,“ povedal o vrahovi znalec. Ivan B. sa k činu priznal. „Hanbím sa, čo som spravil. Nie som normálny človek. Žiadam súd o umiestnenie do najprísnejšieho väzenia, zaslúžim si to,“ povedal. Súd mu vymeral výnimočný trest. „Tento čin je absolútna neúcta k životu. Preukázalo sa, že poškodená nezomrela hneď, ale trápila sa v bolestiach. Obžalovaný je skutočne nebezpečný človek,“ povedal sudca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu