Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: Politici sa opäť nešetrili!

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA – Tak tu ich máme. Desať výrokov týždňa, ktorými nás obohatili počas ostatných siedmych dní slovenskí politici. Hlasujte v ankete o najlepší z nich.

a) 14. február – „Na akých 200 metrov, viete, ako som bol blízko u nej tri mesiace?“ – Takto reagoval poslanec SNS Vincent Lukáč na Valentína na vyjadrenia svojej expriateľky Kamily Mokošovej, ktorá zvažuje podanie, aby sa k nej bývalý hokejista a súčasný poslanec parlamentu nemohol priblížiť na 200 metrov.

b) 15. február – „Toto je prístup, o ktorom sa pánovi Baškovi a o ktorom sa tomu sexiseladónovi, ktorý sa tiež staral o niečo úplne iné ako svoj rezort, ale sa staral o rezort obrany – pričom vôbec sa oň starať nemal – nemôže vôbec ani snívať.“ – Pomerne kostrbatá obhajoba protikorupčnej horúcej linky, ktorú zaviedol minister obrany Ľubomír Galko. Reagoval na kritiku exministra Jaroslava Bašku. Sexiseladónom myslel Roberta Kaliňáka, ktorý by sa podľa neho mal venovať skôr „konštruktívnej parlamentnej práci“.

c) 15. február – „Namiesto toho, aby predkladal dôležité zákony na rokovanie v parlamente, opaľuje sa niekde na Mauríciu. Tak sa môže stať, že slnko spôsobí, že človek začne tárať úplné nezmysly.“ – Poslanec za Smer Robert Kaliňák reagoval na vyhlásenia ministra Ľubomíra Galka. Narážal na dovolenku, pre ktorú opozícia Galka prednedávnom kritizovala.

d) 16. február – „Tak som sa dnes dočítal, že "buď ste chlap, alebo si tam pcháte ponožky" (Fico o Sulíkovi). Nuž, neviem, ale myslím, že Fico ani na maškarný nemusí chodiť a každému je jasné, že čokoľvek by si tam strčil, nič tam aj tak nemá :).“ – Práve tieto slová na chúlostivú tému zverejnil minister financií Ivan Mikloš vo svojom profile na známej sociálnej sieti. Predseda Smeru Robert Fico to nechcel komentovať. Spor vyprovokoval práve on, keď reagoval na kostým superhrdinu, v ktorom šéf parlamentu dorazil na maškarný ples. Fico sa vtedy vyjadril, že normálny chlap si nemusí rozkrok vypchávať ponožkami.

e) 16. február – "Iniciatívu slovenskej vlády považujú národniari za nepochopiteľnú kapituláciu Slovenska, lokajstvo a servilné strkanie sa do priazne kritizovaného Maďarska." – Predseda SNS Ján Slota to vyhlásil po tom, čo parlament zamietol novelu zákona o štátnom občianstve. Vyzval vládu, aby nerozširovala rozvrat v koalícii ako chrípku na suverenitu štátu.

f) 17. február – „Občas možno treba sem tam nejakú prednášku vynechať, veď mladosť máte len jednu.“ Pri príležitosti dňa otvorených dverí zavítal minister Ľubomír Galko na Fakultu matematiky, fyziky a informatiky. K študentskému životu podľa neho patrí aj občasné blicovanie a vypitie nejakého toho pivka.

g) 17. február – „Najprv som len menej jedol a potom som si povedal, že treba sa aj začať hýbať. Dobre sa vybehám a vypotím“ – Poslanec Smeru Dušan Jarjabek o svojom novom hobby – bedmintone. Za ostatné dva mesiace zhodil viac ako 5 kíl.

h) 19. február – „Vláda je zlá, a preto ju chceme čo najrýchlejšie vymeniť.“ – Predseda Smeru Robert Fico kritizoval vládu v Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu.

i) 20. február - „Narodil som sa v tejto krajine, žijem ako Maďar, narodil som sa ako Maďar a asi aj zomriem ako Maďar, aj bez maďarského štátneho občianstva.“ - Poslanec NR SR za Most-Híd Péter Vörös sa nechystá žiadať o maďarské občianstvo.

j) 20. február – „Má právo na to, nech ho sníva ďalej.“ – Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár v diskusnej relácii STV O 5 minút 12 na adresu Igora Matoviča v súvislosti so založením vlastnej strany. Podľa Kollára ide o neuskutočniteľný sen.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu