Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Zavraždili ďalšieho svedka v Černákovom procese

Hasičom sa naskytol po uhasení auta hrozný pohľad. Boli v ňom dve zhorené telá mužov.
Hasičom sa naskytol po uhasení auta hrozný pohľad. Boli v ňom dve zhorené telá mužov.

BANSKÁ BYSTRICA - Jedným zo zavraždených mužov, ktorých našli v pondelok v zhorenom aute na Šturci, bol Ondrej Ambróz († 36) z Mýta pod Ďumbierom (okres Brezno). Práve on vystupoval ako svedok v prípade únosu a vraždy Poliaka Szymaneka, z ktorého bol obvinený údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák. A priamo na Ambróza prepísal Černák svoj penzión v Bystrej, kde sa mu staral aj o jeho tigre. Práve preto mohol byť hlavným terčom dvojnásobnej vraždy Ambróz, a nie druhý zavraždený, skladník z banskobystrickej predajne automobilov Michal Pavlovič († 31) z Brezna, ktorému auto patrilo a sedel na mieste vodiča.

Podľa našich informácií pitva preukázala, že Pavlovič bol pred spálením zastrelený. Doterajšie vyšetrenie tiež ukázalo, že Ambróz bol zavraždený oveľa skôr a do auta ho páchatelia položili iba tesne pred jeho podpálením. Nasvedčuje tomu aj poloha tela, keď na mieste spolujazdca kľačal a hlavu mal položenú na sedadle. To, že údajný boss banskobystrického podsvetia prepísal penzión na nebohého, potvrdili aj obyvatelia Bystrej. „Vlastnil ho niekoľko rokov a predal pred pár mesiacmi. Tigre tam nie sú asi rok,“ povedal jeden z Bystranov. Penzión predtým patril Mariánovi Karcelovi. Ten ho údajne musel pod hrozbami a bitkou prepísať na Mikuláša Černáka. Karcel sa po čase vzoprel a chcel na súde svedčiť proti Černákovi. O niekoľko mesiacov ho zastrelili pred jeho domom v Banskej Bystrici. Vraždu si mal pred šiestimi rokmi objednať Černák z basy a jej vykonávateľovi vraj zaplatil prostredníctvom svojho právnika milión korún.

Ondrej Ambróz žil so svojou družkou Vladimírou a s dcérkou v honosnom dome v Mýte pod Ďumbierom. Vladimíra vlastní v obci kaderníctvo. Od vraždy je však zatvorené s oznamom, že to bude do odvolania. „Neviem, čo sa mohlo stať, asi to bola náhoda. Povedal mi, že cestuje do Bratislavy. My sme sa o jeho práci nerozprávali. Nevedela som, že má nejaké problémy, a ani odkiaľ sa poznal s druhým zavraždeným. Ako to teraz vysvetlím desaťročnej dcére, stále ho čaká,“ povedala včera nešťastná Vladimíra. Taktiež ani manželka Michala Pavloviča nevie, prečo jej muž musel zomrieť. „Odišiel normálne do práce ako každý deň,“ vysvetlila a zároveň pripustila, že manžel mal dlhy a holdoval hazardu. Či boli dôvodom dvojnásobnej vraždy dlhy, alebo odstránenie nepohodlného svedka pred ďalšími viacerými pojednávaniami s Mikulášom Černákom, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Pred pár mesiacmi totiž Generálna prokuratúra avizovala, že chce znovu otvoriť prípad vraždy Poliaka Szymaneka...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu