Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Strážnik si za svoju smrť môže sám, tvrdí bankový lupič!

Vrtuľník odváža postreleného strážnika
Vrtuľník odváža postreleného strážnika

MALACKY – Strážnik v banke, ktorý prišiel o život pri jej lúpežnom prepade, si za smrť môže sám, s týmto neuveriteľne zvráteným tvrdením prišiel Vladimír B. (36) obžalovaný z lúpeže v banke v Malackách.

Pred súdom tvrdil, že strážnik začal strieľať bez výstrahy a on tak konal v sebaobrane!

Do pobočky banky na Pribinovej ulici v Malackách podľa obžaloby vtrhol 10. mája minulého roku maskovaný kuklou a so zbraňou v ruke. Prišiel k najvzdialenejšej priehradke a s výkrikom "peníze" hodil pracovníčke za pultom igelitovú tašku.

Vtom mal zbadať strážnika a začala sa prestrelka. Páchateľ dostal sedem zásahov, strážnik menej, avšak neprežil. V banke boli v čase prepadu okrem zamestnancov aj klienti.

Vladimír B. vybehol z banky bez peňazí a naskočil do auta, kde ho čakal komplic Viliam G. (36). Vladimír B. sa k lúpeži priznal. Trvá však na tom, že prvý začal bez výstrahy strieľať strážnik, ktorého si predtým vôbec nevšimol. "Čo som mal robiť, mal som sa nechať zastreliť?" vyhlásil obžalovaný s tým, že konal v sebaobrane. Pred súdom ešte ľutoval, ako to celé skončilo a za svoj život ďakoval lekárom v skalickej nemocnici.

Jeho komplic Viliam G. tvrdí, že nevedel, čo jeho kamarát zamýšľa. Vladimír B. ho údajne iba požiadal, aby ho odviezol do Malaciek. Vladimír B. túto verziu pred súdom potvrdil. Nechal sa odviezť do pobočky, kde ho komplic čakal v požičanom aute s vypnutým motorom.

O päť minút sa vrátil lupič zranený a podľa Viliama G. na neho kričal, aby odišli. Keď Viliam G. videl, že je zranený, chcel mu zavolať zdravotnícku pomoc. To Vladimír G. odmietol so slovami, že nechce ísť do basy. Zavolali preto známemu, ktorý vraj pozná nejakého lekára. Nakoniec sa s ním stretli, no pre závažnosť poranení Vladimíra B. mu aj tak zavolali záchranku.

 



Strážnik si za svoju smrť môže sám, tvrdí bankový lupič!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu