Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zadržali možných komplicov, SBS-kár z Malaciek zomrel

Miesto činu Zobraziť galériu (3)
Miesto činu

Aktualizované

BRATISLAVA – Tragédiou sa skončil včerajší prepad OTP banky v centre Malaciek. Po prestrelke s lupičom zomrel pracovník súkromnej bezpečnostnej služby, v nemocnici skončil aj možný páchateľ. Polícia tvrdí, že v súvislosti s prepadom zadržala aj dvoch možných koplicov.

Asi hodinu po prepade vypátrali v nemocnici v Trnavskom kraji muža, ktorý bol postrelený. Muža operovali, pretože mal viacero strelných zranení. "Je predpoklad, že to úzko súvisí s týmto trestným činom," uviedol riaditeľ bratislavskej polície Pavel Brath.

Dvaja možní komplici strelca tak skončili v policajnej cele, zatiaľ však nikoho neobvinili. Či naozaj išlo o skupinu, ukáže vyšetrovanie, vrátane expertízy zaistených vecí. Prípad polícia kvalifikovala ako lúpež, za čo by páchateľovi hrozilo desať až 15 rokov za mrežami. Sadzbu by mu však mohli zvýšiť, ak sa dokáže úmysel, že chcel strážnika zabiť.

Z banky nezmizli žiadne peniaze, čomu zabránila zrejme prestrelka, ktorá sa strhla medzi lupičom a pracovníkom SBS. Brath vyzval cez média občanov, aby polícii pomohli informáciami pri vyšetrovaní lúpeže. Počet páchateľov podľa neho momentálne nie je známy.

Pracovník bezpečnostnej služby, ktorého dnes dopoludnia postrelili pri prepade, počas operácie zomrel. Informovala hovorkyňa bratislavskej fakultnej nemocnice Rút Geržová. "Pred 15:00 svojím zraneniam podľahol počas operácie," uviedla. Muž mal podľa nej tri strelné rany - v brušnej dutine, v hrudníku a v tvárovej časti hlavy. Do nemocnice na bratislavských Kramároch ho vo vážnom stave previezol vrtuľník.

Maskovaný lupič prepadol pobočku banky dnes krátko pred desiatou a pod hrozbou použitia zbrane žiadal hotovosť. Páchateľ sa podľa polície maskoval čiernou kuklou alebo šatkou a z miesta činu ušiel na aute s bratislavským evidenčným číslom.

Mesto Malacky bolo po incidente hermeticky uzavreté. Podľa hovorkyne mesta Ingrid Šrámkovej vládol pokoj. O prepade sa miestni rozprávali, strach však podľa nej nemali, keďže svedkovia videli páchateľa nastupovať do auta. Podľa polície mal lupič uniknúť na bielom športovom aute s bratislavským evidenčným číslo smerom na diaľnicu D2 z Malaciek do Bratislavy.

Polícia zverejnila aj jeho popis, malo ísť o muža asi 170-180 cm vysokého, štíhlej postavy. Oblečenú mal čierno-žltú mikinu so žltou kapucňou. Tvár mal maskovanú čiernou kuklou alebo šatkou. Informovala o tom Petra Hrášková z bratislavského policajného riaditeľstva. V uplynulom období sa na banky upierala pozornosť zlodejov častejšie ako v minulosti, jedným z dôvodov je podľa polície hospodárska kríza.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu