Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kvôli bombovej hrozbe evakuovali bratislavský Justičák

Justičný palác
Justičný palác

BRATISLAVA - Neznámy mužský hlas dnes približne o 10.26 hodine nahlásil, že v Justičnom paláci na Záhradníckej ulici v Bratislave sa nachádza bomba. Budovu, v ktorej sídli krajský súd i väznica, museli evakuovať.

Po vyprázdnení "Justičáku" sa vykonala pyrotechnická prehliadka. Tá podľa bratislavského policajného hovorcu Františka Peczára skončila približne o 12. hodine s negatívnym výsledkom. "Vyšetrovateľ PZ už v tejto veci začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy," dodal.

Anonym volal na operačné stredisko Ústavu na výkon väzby aj na tiesňovú linku polície 158. "Krajský súd nemá informácie o tom, že by nahlásenie bomby súviselo s nejakým dnešným pojednávaním," povedal súdu Pavol Adamčiak.

Nahlásenia bomby v budovách slovenských súdov nie sú neobvyklé. Posledný mediálne známy prípad sa odohral v polovici septembra minulého roku, keď anonym telefonicky nahlásil bomby v budovách najvyššieho súdu, ministerstva spravodlivosti aj na generálnej prokuratúry. Evakuovali vtedy stovky zamestnancov prokuratúry, ako aj stovky zamestnancov spoločnej budovy ministerstva a NS. Bombu polícia nenašla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu