Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Mladík vytvoril pyramídovú hru, Rómov obral o 182-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KEŽMAROK – Peter (26) z Holumnice na východnom Slovensku si vytvoril veľmi "šikovný" systém, ktorým si prilepšoval. Od viac než osemdesiatich ľudí vymámil rôzne množstvá peňazí. Sľuboval, že ich zhodnotí na burze a do týždňa im vyplatí dvakrát toľko!

Na vylákanie peňazí použil určitú formu pyramídovej hry. Najprv získal od ľudí menšiu sumu, zhruba 200 eur a do týždňa im peniaze vrátil aj so 100-percentným ziskom. „Vytvoril si takto u občanov dôveru, rozšíril si dobré meno, a tak sa mu podarilo získať oveľa vyššie sumy,“ informoval Jozef Marhefka z kežmarskej polície.

Dôverčivých ľudí sa mu podarilo nájsť najmä na východe Slovenska, medzi Rómami. Dokopy získal viac než 182-tisíc eur, za ktoré si podľa polície doprial drahé veci, značnú sumu však minul na hracích automatoch.

Z podvedených naňho podalo trestné oznámenie už 32 ľudí. Ostatní podľa polície váhajú, pretože sa domnievajú, že mladík im ešte peniaze vráti. To sa však už s najväčšou pravdepodobnosťou nestane, pretože sa poriadne zadlžil.

Petra pre jeho "biznis," ktorý trval od júna do augusta 2009, v týchto dňoch obvinili. Stíhajú ho za obzvlášť závažný zločin podvodu, hrozí mu až 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu